北京

来自维基百科
跳到导航 跳到搜索
天安门

北京官話Běijīng),即北京市,是中華人民共和國首都,又稱之爲「京城」,中華人民共和國四個直轄市之一。 北京是一座有三千多載歷史、八百五十餘年建都歷史个文化名城,歷史共有五個皇朝曾定都拉此地。北京是全國个政治中心,也是華北个經濟核心,乃歇更是全國頂大个陸空交通中樞。 北京薈萃了辰光搭仔中華人民共和國建國以後箇中國文化,擁有諸多名勝古蹟搭仔人文景觀,而且政治氛圍另有一功。告咾通常撥江浙人認爲是一個旅遊勝地,不過一星南方人認爲該城市勒个方面嘸撥啥吸引力。

文化[编辑]

北京文化是內陸農耕文化搭草原遊牧文化个結合體。由於地理位置个關係,北京自從遼代開始就受到北方遊牧民族个影響,來勒蒙古帝國搭滿洲帝國統治个辰光,又稱爲帝國个首都。幾百年个統治,讓北京文化帶有濃厚个遊牧色彩。北京話就是受到遊牧人影響後變異產生个。老北京話裏向交關詞彙,又來自滿語

教育[编辑]

北京是中國个教育中心,自從晚清開始,就有交關學堂來勒此地辦學。民國辰光,北京有著名个北京大學輔仁大學燕京大學清華大學,是新文化運動个發源地。現在還有十餘所985、211重點大學。此外還有邪氣多个藝術學院、專業學院來勒北京。

體育[编辑]

北京擁有專業个籃球隊搭足球,伊拉个球迷以激進聞名,北京國安隊个主場工人體育場每場比賽儕有幾萬人觀看,場面邪氣火爆。

參見[编辑]

參考資料[编辑]


外部連結[编辑]

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: