道教

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻

道教是对东亚传统萨满崇拜规范化个称呼,盛行于老早辰光个中原地区。传统认为春秋辰光个老子是道教个创始人。弗过现在看来东汉末年才是道教真正形成个年份。道教包括了炼丹修炼等内容,本质上体现了老子无为而治个思想。弗过南北朝辰光,道教为了搭佛教抗衡,也发明借鉴了交关神仙。因此到了唐代之后,道教就是一门结合了民间信仰搭道家学说个双重宗教了。

兴盛[编辑]

道教来勒六朝搭唐宋顶为兴盛。西晋开始有大量门阀贵族皈依道教,如著名个王羲之谢安等,侪是虔诚个道教信徒。来勒魏国搭西晋个首都洛阳,有交关贵族欢喜对坐清谈,内容大部分是搭道教相关个。五胡乱华之后,衣冠南渡,北方个道教文化来勒江东发展。李唐王朝因为政治需要,将老子捧为伊拉个祖宗。道教因此成为唐朝事实上个“国教”。宋代道教继续发展,宋徽宗自封道君皇帝。

波折与衰落[编辑]

道教来勒蒙古统治辰光逐步分裂为北方个全真派搭南方个正一派。明朝辰光道教恢复了一点元气。张三丰修行个武当山成为护佑国家个圣山。弗过程朱理学个逐步兴盛让道教丧失了对文化人群体个传统吸引力,地位下降老快。

进入清朝,因为道教代表了关内文化,受到满洲统治者个忌惮,因此更遭打压,彻底沦为一种民俗信仰。并搭汉传佛教结合,成为现在大部分人心目中“传统信仰”个代表。

门派[编辑]

道教历史上产生了交关门派,弗过现在基本只有两只了,一个是全真派,一个是正一派