天主教

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻

天主教,英文Catholic,信基督个三大教派之一。是当今世界高头第一大教会。以罗马主教为教宗

发展[编辑]

天主教是从老早西罗马帝国个基础高头发展起来个。来勒中世纪开始个辰光,西欧本身个经济社会制度开始瓦解。 只有教会保存下来交关书籍搭组织能力。新来个日耳曼移民搭教会建立合作关系。由于封建领主大多数弗大会管理搭记录, 所以教会分担了伊拉个行政能力,加上新领主需要合法性证明。所以赋予教会极大特权。到了10世纪辰光,教宗开始封 奥托一世为神圣罗马帝国皇帝,基本弗听东方拜占庭帝国个皇帝个指示哉。

天主教随后个发展搭欧洲历史密切相关,来勒弗同个历史阶段内,天主教扮演个角色也有区别。

Distribution of Catholics

来勒中世纪开始个辰光,罗马天主教主要个成就是保护老早个古典文明遗留,又成功让哥特人皈依天主教,从而避免欧洲文明个进一步破坏。来勒10世纪,罗马天主教成功让维京人从海盗变成文明社会个一员。到11世纪,天主教针对中东地区回教迫害基督徒个情况,开展十字军东征运动,收复老早就属于基督徒世界个地中海沿岸地区,也为欧洲带来东方个文化交流。到13世纪,天主教资助下个大学教育开始繁荣,近代文明个萌芽开始孕育。

弗过到15世纪,由于资产阶级个兴起搭贵族对教权个弗满,天主教开始受到交关挑战。为修造大型艺术品搭建筑物发行个赎罪券,成为神圣罗马帝国宗教改革个导火索。到16世纪中期,英格兰、北欧搭德意志个北部地区侪脱离天主教个管辖。天主教为应对危机,采取传教措施。对美洲个殖民地搭东方开始传教。著名个传教团体耶稣会也来勒迭个辰光成立,对东西方文化交流做出交关贡献。


信徒人数[编辑]

当今世界高头个天主教徒人数已经突破10亿,主要分布来勒南美、美国、以及欧洲南部地区。

息焉堂

主要个天主教国家[编辑]

天主教来勒美国个发展邪气迅速,来勒20世纪初年,天主教还受到交关歧视,弗过到1960年,肯尼迪就作为第一位天主教总统哉。到21世纪,天主教已经成为美国第一大教会团体,有教徒五千多万。加上墨西哥移民个增长,现在天主教人数还来勒增加。

巴西是南美洲顶大个天主教国家,也拥有世界第一大天主教人口。弗过巴西个两年新教发展也邪气快,一些球星,比方讲卡卡就是从天主教皈依到新教个。

天主教来勒历史高头一直对法国有交关影响,法国国王自称为天主教守护者。来勒16世纪个辰光,法国爆发针对新教徒个内战基本保持天主教为国教个色彩。弗过自从1789年大革命开始,法国政府搭天主教会个关系开始越来越远。

天主教来勒西班牙有崇高个地位,再征服运动就是拿天主教当作支柱个。到20世纪西班牙内战辰光,天主教也成为弗朗哥将军个长枪党抵抗共和分子个号召。西班牙历史高头出过交关圣徒,伊拉对南美洲个传教事业让天主教成为西半球第一大宗教。

意大利是教宗教廷所在地,天主教来勒此地影响邪气大,基本高头是人人信教个局面。

江南天主教[编辑]

天主教来勒江南地区个传播有交关年数个历史。来勒明朝后期,耶稣会个传教士利玛窦就搭上海个徐光启 等读书人建立联系。上海从迭个辰光开始就成为江南天主教个中心地区。目前上海个天主教拥有130多座教堂,分为6个总铎区进行管理。http://www.catholicsh.org/map.html

Saint-Joseph's church, Shanghai

到了十九世纪之后,天主教终于能够来勒江南公开传播。由于上海法租界个关系以及老早个基础。徐家汇成为 天主教传播个核心。建立了徐家汇天主堂,发展出土山湾艺术。来勒嘉兴等地,也修造了邪气大个天主堂。

内部连接[编辑]

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: