佛教

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻
一只佛寺

佛教是由古印度释迦牟尼(即是佛陀)勒公元前6世纪以前建立个宗教信仰乃兴基督教伊斯兰教並列做世界三大宗教。勒勒哲学领域里向,伊是無神论个一种,讲求自身个醒觉。古代佛教是用梵天文或是巴利文传教个。

流派[编辑]

佛祖涅槃之后,伊个弟子就开始自家传播佛教,创造出交关弗同个流派。其中顶重要个有三大分支:上座部佛教大乘佛教藏传佛教

上座部佛教[编辑]

迭个流派是通过贝叶经为主个巴利文传播个佛教流派,流行来勒东南亚地区。强调个人修养。保持更加多个老早佛教特点。现在来勒泰国缅甸老挝柬埔寨有全民信仰个地位。云南省也有交关此派信徒。

大乘佛教[编辑]

迭个流派主张众生侪好得救,强调搭社会合作,受到东亚地区个欢迎。老快成为中原地区个主流佛教派别。后头个禅宗净土宗等,侪是大乘佛教。日本、朝鲜半岛搭越南也是大乘佛教个流行地区。

藏传佛教[编辑]

是佛教密宗搭西藏古老个苯教个结合体,有老浓厚个地方色彩,到元朝之后,开始逐步来勒西藏到蒙古个广阔地区流行开来。

看看别样[编辑]

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: