杨浦区

来自维基百科
跳到导航 跳到搜索
红颜色显示杨浦区

杨浦区是上海18个城区之一,中心城区之一,勒市区个东北,西面是虹口区,北面是宝山区,东南是黄浦江。面积61个平方公里,人口108万(到2003年年底为止)。杨浦区有交关老出名个大学,复旦大学同济大学上海财大两军大等侪勒杨浦区。近一腔,区境北面个新五角场建成,南面东外滩老区改造开动,杨浦区发展势头邪好哉。

历史[编辑]

杨浦区北部老早归太仓州管辖,上世纪三十年代,国民政府看重江湾,想打造新城搭租界对抗。为此搞了一个“大上海计划”,修了好几条大马路,也搞了一些有东方色彩个建筑。今日个杨浦还留有当时个市政府、博物馆、图书馆等遗迹。

杨浦区个南部老早是英美公共租界东区,后来被日本人占领。1942年,日本人拿上海所有个租界才还拨勒汪精卫政府。租界东区成立了榆林区搭仔杨树浦区,是市区20只区里向个两只。解放之后,榆林区搭杨树浦区合并,成立了杨浦区。之后个几十年里,杨浦区区境弗断调整、合并,变成了现在搿副样子。

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: