漢語

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻
傳統漢字簡化字寫成嗰「漢字」兩字
中國嗰漢語分佈
     作为主要语言、官方语言及母语      多于500万使用者      多于100万使用者      多于50万使用者      多于10万使用者      汉语使用者主要居住点

漢語,又叫中文華語東南亞)、國語中華民國國語)、中國語日本韓國等),其他名稱有漢文(通常是指文言文)、華文唐文唐話中國話等,[註 1] 是屬漢藏語系分析語,具有聲調。 漢語嗰文字系統——漢字是一種意音文字,表意嗰同時也具一定嗰表音功能。 漢語包含書面語以及口語兩部分,古代嗰書面漢語叫文言文,現代書面漢語一般指使用現代標準漢語語法,詞彙嗰中文通行文體。 目前全世界有六分之一嗰人口使用漢語作為母語。 漢語口語有官話粵語吳語湘語贛語客家語閩語等七種主要漢語言。[註 2]

古代汉语[编辑]

註釋[编辑]

  1. 傳統華人社會習慣稱之為「漢語」,該篇文章一律用漢族慣稱「漢語」來表示,國際間常稱為中文。其他嗰稱呼限特定嗰人使用,請看相關條目。
  2. 也有人認為晉語搭(或者)徽語搭(或者)平話(廣西平話)也應該為獨立嗰漢語言,也有其他人認為閩語其實是一個語族,下轄閩南語閩東語閩中語閩北語莆仙語國際標準化組織即持箇觀點,部分資料將其中嗰一至六種也算成單獨嗰漢語言,箇就是八至十三種漢語言嗰由來。

參考資料[编辑]

外部連結[编辑]

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: