沙特阿拉伯

来自维基百科
蹦到: 导航搜寻
Coat of arms of Saudi Arabia.svg
Flag of Saudi Arabia.svg
Saudi Arabia in its region.svg

沙特阿拉伯(المملكة العربية السعودية 英語Saudi Arabia亚洲西部国家之一。

面积:大约摸2百万平方公里

人口:27百多万

地理环境[编辑]

Rub al khalid sunset nov 07

沙特来勒阿拉伯半岛个中心区域,气候条件老差,水资源少,空气干旱,弗适合耕种。老适合放牧,所以自从古代开始,迭个地方就一直是放羊个场所。条件稍许好一点个是靠近红海个地区,有绿洲搭水资源,所以现在沙特大部分经济也集中来勒伊面。

政治[编辑]

沙特是一个典型个君主制国家,国王搭伊拉个家族成员控制全国个权利搭财富。政府部门侪是伊拉家族个成员掌握。沙特弗允许有议会政党,对其他思想个控制也邪气严格。来勒阿拉伯之春个活动里向,沙特受到个冲击比较小。

经济[编辑]

沙特是一个石油国家,国家主要个收入侪是依靠石油搞来个。因为其他方面条件比较推板,思想高头限制又邪气多,沙特个工业搭服务业发展侪比较推板。到现在,主要个石油加工还是要依靠其他国家个公司开发,自家开发弗了。

除脱石油出口,沙特另外一个支柱是伊拉个朝圣经济,因为掌握麦加麦地那两个圣城,沙特每年要有上千万穆斯林来朝拜,带来邪气多个收入。也成为沙特个一大增长点。

宗教[编辑]

沙特阿拉伯是一个回教国家,国家是回教个瓦哈比派,执行严格个宗教法律,弗允许交关现代个娱乐活动,妇女弗好开车子。对于其他宗教,侪弗允许传播。沙特也是世界高头宗教迫害顶结棍个国家之一。

国内个穆斯林大部分是瓦哈比派个信徒,弗过来勒波斯湾地区,也有交关什叶派信徒,伊拉经常搭沙特中央政府爆发矛盾。

来勒外来务工人员里向,有交关来自菲律宾个天主教信徒,弗过伊拉弗好公开崇拜个,否则要畀沙特个宗教警察抓牢驱逐出国个。

外国人来勒沙特旅游搭工作一定要当心,老有可能就来勒宗教问题高头“冒犯”伊拉沙特人。

外部链接[编辑]

Government
General


Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: