来自维基百科
跳到导航 跳到搜索

,是汉字文化圈传统意义上搭法律地位上个行政单位名称。蹲拉中国,汉语“县”是勒勒市底下、乡上头个行政单位,搭仔县级市平级,目前有省管县试点。蹲拉日本,日语“県”是国家最高等级个行政区。

历史[编辑]

起源[编辑]

“县”来拉《说文解字》里释“系也”,注“此本是县挂之县,借为州县之县。今俗加心,别作悬,义无所取”。就是讲今朝个“悬”字就是古代个“县”,后因引申作为行政区名使用,故而两字渐分。

“县”成为行政区名称始于春秋时期。中国学界拿县个演进过程归纳为三隻阶段:

县鄙之县[编辑]

西周时期,一国之区域主要以国(或称都)、野(或称鄙)区分。

县邑之县[编辑]

春秋时期,开手主要设置拉各诸侯国个边疆之地。当时等诸侯大国兼併著周围别样小国,不再另行封建,就蹲拉原来个“国”设置“县”。楚武王(前740-前690年)灭权国改权县,派斗缗管理去就是顶早明确见于文献个设县记录,也是春秋头一单。

郡县之县[编辑]

到著春秋后期,各国拿县制推广到内地,边疆之地则设置——面积比县大,军事力量搭重要性超过县,但是地广人稀,行政地位比县低。晋顷公十二年(前514年),赵、知、韩、魏、范、中行六氏大夫联手消灭祁氏搭羊舌氏,拿渠拉个田地分成功十隻县,任命十人为县大夫。标志郡县之县出现。战国时期,各国疆域逐渐成型,即使是边境也逐渐繁荣起来。难郡下开始设县,逐渐产生郡、县两级制。

参考[编辑]

镇‎

街道
郡 (泰国)

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: