足球

来自维基百科
蹦到: 导航搜寻
Football iu 1996.jpg
Football iu 1996

足球(西文:Fútbol)是一种体育竞技比赛。具体规则是两方分成11个人,相互攻击对方球门。通过踢入对方球门趟数多少来决定胜负个一种比赛形式。足球运动是19世纪从英格兰开始发端个(之前世界各地侪有类似形态个运动,弗过侪搭乃朝个足球无直接继承)。到20世纪开始辰光,已经立在欧洲蛮多海岸城市普及。20世纪当中阶段之后,传播到世界各地,邪气是拉丁美洲地区。成为西方世界顶顶受欢迎个运动形式。到21世纪,足球个影响力更加强盛,立在中东也吸引到大量簇拥。乃朝世界浪顶顶成功个联赛是英格兰足球超级联赛(商业开发)搭西班牙足球甲级联赛(实际实力)。

吴越足球[编辑]

吴越地区个足球运动是从上海公共租界辰光开始个,到1990年代之后,产生出两只中国足球超级联赛个参赛球队,分别是上海申花队杭州绿城队。到2010年代,徐根宝打造个上海东亚队也崛起(乃朝改名叫做上海上港队)。