舊金山華藏寺

吴语维基百科,自由个百科全书
跳到导航 跳到搜索

华藏寺来勒美国旧金山市当中交关闹猛个米慎区(Mission District)里向,个答地方老底子辰光是只天主教个教堂,变成佛教寺庙是勒了2004年个12月25号个開寺[1],庙个进口里厢供奉个是弥勒菩萨像,一楼是大雄宝殿,供奉个有释迦牟尼佛、千手观世音菩萨搭仔韦陀菩萨,二层楼浪是弥陀殿,供个是阿弥陀佛像,个尊佛像有得两层楼伽高,实在是庄严又壮观得来勿得了,三层楼高头是藏经阁,庙个後院有一棵落过甘露的木棉树,再里厢还有畀大家拜关公个关圣帝君护法亭。

历任方丈[编辑]

第一代住持(2004-2015) 隆慧法師
第二代住持(2015-現在) 若慧法師

庙堂建筑搭设施[编辑]

華藏寺阿彌陀佛法像
華藏寺千手觀音菩薩法像
華藏寺韋馱菩薩法像
華藏寺關聖帝君護法亭
華藏寺木棉聖樹
大雄宝殿

大雄宝殿个当中供奉释迦牟尼佛、左面供奉千手观世音菩萨、右面供奉韦陀菩萨。个只殿是开法会搭仔共修辰光个主要大殿。

弥陀殿

弥陀殿来勒伲楼,供奉个是有得两层楼伽高个阿弥陀佛像,假使开法会辰光人多个闲话,也可以有一部分人囤勒弥陀殿里参加。

弥勒菩萨圣台

从大门一进去就可以看得見供奉个大肚皮个弥勒菩萨法像格法台。

关圣帝君护法亭

後院供奉关圣帝君护法圣神,关圣帝君是佛教个护法圣神,会得显圣灵感应,亭子前头有得灵签摆勒亥,让侬好摇签問事体。

藏经阁

三楼浪是藏经阁,主要抗个是净土宗榻仔禅宗个主要经书,比方说有阿弥陀佛经、药师琉璃光如来功德本愿经,地藏王菩萨本愿经等。

後院花園

裡向有一顆木棉圣樹,报上登过好几趟勒万里晴空、天空勿落雨的情況下从树浪落下来过甘露。[2][3]

庙里开办个佛事活动[编辑]

庙里定期来勒佛菩萨圣诞开法会,比方有阿弥陀佛圣诞法会、药师琉璃光如來(药师佛)法会、韦陀菩萨圣诞法会、观世音菩萨圣诞法会、释迦牟尼佛浴佛法会、地藏王菩萨法会、清明报恩法会、大悲千手观世音大坛法会。平常每礼拜天有得禅修课上。还会得不定期开放生法会。

对联碑記[编辑]

庙个正门

上联『承依三寶起正法妙諳密典各派善存是諸宗』,下联『秉咐九品開法藏貫乎法門異族和收乃釋教』。

华藏门

上联『本寺依藏登妙蓮挽手可攀』,下联『正法奉律取圣宗雲腿即顯』。

弥勒菩萨圣台

上联『大肚能容天下事何來不容之容』,下联『忍辱可納法界境豈是有納中納』。

大雄宝殿

上联『法空歸源本無心心無本源歸空法』,下联『性寂真來如陀佛佛陀如來真寂性』。

弥陀殿

上联『出報身相蓮開九品演淨土』,下联『現威猛狀法展一乘藏密義』。

护法亭

上联『玉泉山中立廟堂帝君皈佛門』,下联『關聖亭前搖籤運靈感識果因』。+

参考文献[编辑]