圣赫勒拿岛

来自维基百科
跳到导航 跳到搜索
Saint Helena
圣赫勒拿
Flag of Saint Helena.svg Coat of arms of Saint Helena.svg
国旗 国徽
自然地理
(实际管辖区)
LocationSaintHelena.png
首都 詹姆斯敦
面积
  • 国土面积:420平方公里
  • 水域率:%
人民生活
官方语言 英语
人口
政治文化
国家领导人:
主要节日 圣诞节
经济实力
国家资料
国家象征
  • 国花:
  • 圣赫勒拿英语:Saint Helena),有辰光也叫做圣海莲娜或圣赫伦那,是立在大西洋当中个一个岛,从17世纪开始,就是英国个属地。乃朝归类成英国海外领地。替非洲有1900公里个路程,到南美洲东岸有3400公里。圣赫勒拿岛替北面个阿森松岛,南面个特里斯坦-达库尼亚群岛一道组成英国个聖赫勒拿、阿森松搭特里斯坦-達庫尼亞(英语:St Helena, Ascension and Tristan da Cunha)领地。

    著名事体[编辑]

    1815年滑铁卢战争之后,法兰西第一帝国皇帝拿破仑退位,畀英国人押送到此地关押。因为此地到任何一个大陆侪邪气遥远。英国人认为,拿破仑弗可能再返回欧洲。事实也是个能。拿破仑立在此地,彻底断绝野心。弗过,因为环境弗大灵光,搭伊老早个生活差距太大,伊心情也老弗好。呒几年就死脱。也有讲法伊是畀英国人毒杀个。