周星驰

来自Wikipedia
蹦到: 导航搜寻
周星驰

周星驰是祖籍浙江宁波个香港演员,伊1962年6月22号生勒勒香港,诨名有 : 「星仔」、「星爷」、伊乃歇是个「喜剧之王」,也是个电影导演

好萊塢个邀請

周星馳作為導演来國際影壇具有影響力,因此好萊塢多次邀請周星馳導演,已畀媒體公開个好萊塢邀請周星馳導演个電影共总5部,分別是《食神》《龍珠》[1]《青蜂俠》[2]《龙威小子》[3]《太極》[4]

導演票房

根據美國票房網站the numbers个統計,周星驰導演个全球票房来勒華人導演中只比吳宇森搭李安低(含西片)。有劲个是2008年以前,周星驰導演票房來源个前四名是日本(25%)、歐洲(18%)、美洲(14%)、中國(14%)。而2008年周星驰退居幕後以後,中國票房再第一次成為周星驰導演个第一票房來源。

演艺风格

周星驰朆說過自家个風格是無厘頭。周星驰接受BBC專訪辰光,主持人稱周星驰風格為「Silly Talk」(可笑个談話),周星驰弗反對。而周星驰个日本影迷稱周星驰風格是「シンチー節」(星驰梗)。台灣學者何春蕤則直接稱周星驰風格為「周星驰文化」。周星驰通过喜剧方式,表达对社会个挖苦搭嘲讽。观众欢喜个是伊笑中带泪个喜剧表演。伊来剧中创造著蛮多点经典个对白,畀影迷广为传诵。

有名个电影

  1. 破坏之王
  2. 九品芝麻官
  3. 唐伯虎点秋香
  4. 一本漫画闯天涯
  5. 家有囍事
  6. 赌俠
  7. 少林足球
  8. 西游记》 系列
  9. 食神
  10. 整蠱专家
  11. 国产零零漆

參考資料

有关个链接

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: