利息率

来自维基百科
蹦到: 导航搜寻

利息率债务人为伊使用铜钿而支付利息个比率。具体了讲,利息率就是债权人勒嗨本金之外所要支付个一笔铜钿,伊通常是表示为本金个百分比,迭个款项需要勒某只贷款到期之前支付,每段辰光齐有一定个支付次数。通常利息率齐会得拨表示成一年内需要支付个本金百分比,勿过也有辰光是表示为每季度、每只号头、每日介。根据债务人违约个可能性、所用货币或者另外个因素,勒同一段辰光里向同时会得有勿同个利息率。比方讲,一间公司要帮银行借铜钿来买新设备,银行如果真个借了铜钿拨伊,个末就失去仔拿该笔资金借拨另外人个机会,因此该间银行就拥有了将新设备作为偿债抵押品以及收取事前约定个利息个权利。

利息率目标是中央银行推行货币政策、调节投资通货膨胀失业辰光个重要考量。各国央行通常勒嗨要增加投资搭消费个辰光降低利息率。勿过,较低个利息率也会得导致经济泡沫。所以勒发达经济体里向,利息率通常是拨保持勒某个区间内。