通货膨胀

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻
World map showing inflation

通货膨胀,简称通胀,是指整体物价水平相对特定数额货币(购买力)持续上升格状态。跟货币贬值勿一样,整体通货膨胀是特定经济体内格货币价值格下降,而货币贬值是货币勒经济体间格相对价值格降低。前者影响该个货币勒使用国内格价值,而后者影响该个货币勒国际市场上格价值。两者格相关性是经济学上厢格争议之一。

因为不同物价影响到不同人,通货膨胀有结霍勿同格衡量方式,顶常见格两种衡量指数是衡量帐面消费者物价是消费者物价指数,搭子衡量新出现格商品搭服务格通货膨胀格GDP平减指数。

主流经济学家对于通货膨胀起因格看法大约莫帐分成共两派:“货币主义者”相信货币是通胀率数值顶顶主要格影响,“凯因斯主义者”相信货币、利率搭产出间格相互作用再是顶主要格影响.凯因斯主义者倾向除之一般标准消费性商品物价通胀之外再另外加上生产性商品(资本)通胀。其他理论,譬如讲奥地利经济学派,相信通胀是中央银行增加货币供给造成功格。

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: