七年战争

来自维基百科
蹦到: 导航搜寻
Leibgarde battalion at Kolin, 1757

七年战争(西文:Guerra de los Siete Años)是十八世纪当中阶段,在欧洲各大势力裏向展开个大型战争。具体辰光是从1754年开始,到1763年完结。之所以有七年战争迭个称呼,是因为各国正式参加战争是立在1767年,所以得名。迭場战争个参战方包含所有18世纪个欧洲列强,包括英国法兰西王国奥地利哈布斯堡家族控制个神圣罗马帝国、俄罗斯帝国西班牙王国瑞典王国荷兰共和国葡萄牙王国以及新兴个普鲁士王国。迭戈战争也是第一趟擔战场拓展到欧洲之外个场許。所以,也畀丘吉尔謳作第一趟世界大战。

七年战争个爆发因素有交关。个当中,英国法兰西王国北美洲殖民地引发个冲突从1754年就已经开始。英国立在个段辰光当中,立在北美河流拦截,捉牢交关法兰西王国个商船,让法国对英国邪气弗满意。同时,立在中欧地区,新兴个普鲁士王国立在雄主废脱哉二世个统治下头,立在之前个奥地利王位继承战争当中从奥地利哈布斯堡家族手当中拿西里西亚夺走,引发特蕾莎女王对普鲁士个仇恨。个两个因素,让本身立在近古长期敌对个波旁家族哈布斯堡家族史无前例走到一路,结成同盟。让新教国家英国搭普鲁士也一道结盟,造成欧洲权力游戏个盟友转换。

普鲁士判定搭奥地利个战争是嘸办法避免个,所以决定先发制人,1756年首先进攻哈布斯堡个盟友萨克森选后侯国并占领。奥地利老快做出反应并加入战争。英国搭法国因为盟约个关系也占到普鲁士搭奥地利背后参战。法国立在欧陆战场派出大军,英国反之,立在欧陆磨洋工,立在海外(包括印度次大陆搭北美)派出重兵,抢夺法国个殖民地。1757年,普鲁士局面占优,北面个衰落大国瑞典担心普鲁士个崛起会抢夺自家个遗产,就占到奥地利一边参战。新兴个俄罗斯帝国作为哈布斯堡个传统盟友,也占到奥地利一边参战。个能,就让普鲁士遭到四面围攻,尽管有英国人个金元援助,也弗好扭转局面。废脱哉大帝疲于奔命,首都柏林危在旦夕。弗过英国利用欧洲主要势力围攻普鲁士个机会,趁机立在魁北克获得大胜,拿法国立在海外顶顶重要个北美殖民地实际占领。并立在印度,依靠克莱武勋爵个武功,拿法国人搭莫卧儿帝国个联盟击败,奠定后势来英属印度个帝国基础。弗过,英国个扩张也引发另一大殖民帝国西班牙个反感。立在稳健个费南笃六世死脱之后,新上位个卡洛斯三世主张对英国强硬,个能,让西班牙立在1760年代后加入法国搭奥地利一方参战(参见1762年英西战争)。

1760年代初,普鲁士已经走投无路,四面楚歌。俄国军队已经逼近首都,国家覆亡老快就好遇见。弗过,就立在迭戈辰光,俄国伊丽莎白女皇驾崩,新皇彼得三世上位,此人邪气崇拜废脱哉二世,马上叫停进攻并搭普鲁士和谈,让普鲁士腾出大量兵力对付奥地利搭法国。法国因为常年嘸好处个征战,迭个辰光已经财政破产,本身吃弗消总体战个奥地利也嘸办法收回西里西亚。个能,到1763年,西面个法国英国西班牙签署《1763巴黎协约》,停战。东面个普鲁士奥地利俄罗斯签署《赫伯斯滕条约》,停战。多年个战争总算完结,欧洲大陆个权力结构重组。

影响[编辑]

个场战争对18世纪欧洲各大势力有深远影响。对英国搭普鲁士来讲,伊拉实际获得胜利。法国搭奥地利则遭到挫败,西班牙有得有失,继续维持自家立在西半球个势力。

英国从此彻底建立自家立在海上个霸权。就是法国西班牙加一道也难抗衡。伊拉立在北美搭印度获得个法国殖民地也成为后势来大英帝国个雏形。弗过,因为获得殖民地太大个关系,伊拉搭本身英属北美个关系反过来紧张。加上法国搭西班牙存心报复,引发十几年之后个美国独立战争。让英属北美脱离英国控制。 普鲁士通过战争,彻底获得立在神圣罗马帝国当中个特殊地位,同时崛起成为其余势力公认个欧洲列强之一。