来自维基百科
蹦到: 导航搜寻
玻璃魚池里向个一只鱼
 

化石時期: 志留紀早期至今
大西洋鯡魚(Clupea harengus)世界上顶繁盛个魚種
大西洋鯡魚Clupea harengus
世界上顶繁盛个魚
科學分類
界: 動物界 Animalia
門: 脊索動物門 Chordata
類群

上表僅列出現存種類,關係爲並列

魚類末屬於脊椎動物亚门里向有蛤腮没四肢个水生动物。一般拿脊椎动物分為魚類(53%)、鳥類(18%)、爬蟲類(12%)、哺乳類(9%)搭仔兩棲類(8%)五大類。根據Nelson(1994年)統計,全球乃兴存在个魚類一龙总有24千多種,佔已知脊椎動物个一半以上。

顶早好歸為魚類个生物是软躯体个脊索动物寒武纪首次出現,雖然沒真脊柱,但是有得脊索,个咾比别样脊索动物活络。中国曲靖发现个丁氏甲鳞鱼化石证明早在志留纪地球就进入鱼类时代哉。

魚類是併系群,任一包含所有魚類个分支也會得包含非魚類个四足類動物。为著讲,早期「魚綱」个分類類群箇歇分類學里已经弗用了。

“鱼”部个字指称个动物也弗一定属于鱼类。譬方“鯨魚”(属于哺乳动物)、墨鱼(属于软体动物)、鲍鱼(属于软体动物)、大鲵两栖动物)、鳄鱼(爬行动物)。

外部链接[编辑]


Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: