维也纳峰会

吴语维基百科,自由个百科全书
跳到导航 跳到搜索
El Congreso de Viena, por Jean-Baptiste Isabey, 1819.

维也纳峰会(西文:Congreso de Viena),是1814年9月18号开始,一直持续到1815年6月9号个一场欧洲列强大型会议。迭个会议是奥地利有名个外交人物梅特涅串联搞出来个。奥地利想通过迭个会议,获得自家战场高头弗好取得个欧洲新秩序裁判权。事实证明,迭个事体做个蛮成功。会议高头,奥地利帝国俄罗斯帝国英国普鲁士成为讨论欧洲各地秩序个四大巨头,战败个法国搭日薄西山个西班牙畀排除立在决定圈之外。因为各大势力对自家个利益分配有矛盾,会议断断续续,持续到第二年,直到拿破仑重新窜回法国,并登基建立百日王朝,才让这些巨头重新感到紧张。最后,会议个决议立在滑铁卢战役开始之前签订。维也纳会议并嘸正式个场面,大会侪无,所有决议是通过列强相互个自家碰头慢慢形成个。