浙江大学

来自Wikipedia
蹦到: 导航搜寻
浙江大学个草坪

浙江大学英语是Zhejiang University)是勒浪浙江省杭州市个一座综合性大学,中国顶顶重要、顶顶有名个大学里廂个一所,勒浪华东塔仔吴语区全是顶顶有名个学堂。浙江大学勒清朝光绪廿三年(西元1897年)就成立哉,最早名叫求是学堂。创办人是林启,是当时个杭州太守。現在伊有五座校区,分別是紫金港、西溪、玉泉、华家池塔之江。伊畀勒英国个专家李约瑟叫作“东方剑桥”。

到2014年9月,浙江大学总共有紫金港、玉泉、西溪、华家池、之江5个校区,校园个面积有4.50平方公里,校舍总建筑面积有两百多万平方米,图书馆藏书643万多。此外,还有7家附属医院;乃朝立在学堂里厢个学生有45678人,硕士研究生13949人,博士研究生9084人,本科生23633人。 科研方面,有国家重点一级学科14个,国家重点二级学科21个;本科专业123个,一级学科博士学位授权点58个,二级学科博士学位授权点298个,博士后科研流动站52个。

著名校友[编辑]

  • 李政道:1957年诺贝尔奖物理奖得主
  • 吴健雄:1978年沃尔夫奖物理奖得主
  • 陈独秀:中国共产党主要创办人
  • 路甬祥:中科院院长


外头个网页链接[编辑]

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: