查理·卓别林

来自维基百科
蹦到: 导航搜寻
查尔斯·卓别林爵士
Sir Charles Chaplin

Template:Post-nominals
Charlie Chaplin portrait.jpg
约1920年的卓别林
男演员
出生 查尔斯·斯宾赛·卓别林
Charles Spencer Chaplin

(1889-04-16)1889年4月16号
英格兰伦敦(未证实)
逝世 1977年12月25号(88岁)
瑞士沃州沃韦上科尔西耶
职业 Template:Hlist
配偶 Template:Unbulleted list
儿女 11名子女
亲属 戀愛及婚姻
活跃年代 1899年–1976年
签名 Firma de Charles Chaplin.svg
网站 Template:Url

查尔斯·斯宾赛·「查理」·卓别林爵士,KBE(英語Sir Charles Spencer "Charlie" Chaplin,1889年4月16日-1977年12月25日)是一位英国喜剧演员及反战人士,后来也成为一名邪氣來三个导演[1]。卓别林垃拉好莱坞电影个早期交中期尤为成功活跃。佢奠定仔现代喜剧电影个基础,伉哈羅德·勞埃德巴斯特·基頓並稱為「世界三大喜剧演员」,卓別林戴著圓頂硬禮帽搭禮服个樣子咾成爲喜劇電影个重要代表,往后弗少艺人儕模仿过佢个表演方式。

卓内心嚜一副绅士气度、穿着一件窄小个礼服、特大个裤子交鞋仔、戴著一顶圆顶硬礼帽、手持一根竹拐杖、留著一撇小胡子个形象。垃无声电影时期卓别林是最有才能搭影响頂大个人物之一。佢自家编写、导演、表演搭发行他自家个电影。从垃英国个大剧院作为孩童演员登臺演出,到佢88岁逝世為止,佢个職業生涯超過70年。从狄更斯式个伦敦童年一直达到了电影工业个世界顶端,卓別林已變成功一个文化偶像。

早年[编辑]

1910年代个卓别林

舞台生涯[编辑]

美国[编辑]

谋生之路》(1914),卓别林首次出演电影

初探电影导演[编辑]

卓别林个经典流浪汉形象

联美公司[编辑]

大独裁者[编辑]

《大独裁者》(1940),昰個是玩弄地球仪个场景。

政治争议搭离美[编辑]

奥斯卡金像奖[编辑]

戀愛及婚姻[编辑]

封爵[编辑]

逝世[编辑]

卓别林(右)与其夫人乌娜·奥尼尔个墓。

其它争论[编辑]

后事[编辑]

軼事[编辑]

主要作品[编辑]

冠军(The Champion,1915)
年份 片名 備註
譯名 原名
1915年 《差頭丄个私奔》 A Jitney Elopement
1915年 《流浪汉》 The Tramp
1915年 《拐骗》 Shanghaied
1916年 《冒牌个伯爵》 The Count
1916年 《银幕背后》 Behind the Screen
1917年 《安乐街》 Easy Street
1918年 《狗个生涯》 A Dog's Life 又译:《狗的生活》
1918年 《夏尔洛从军记》 Shoulder Arms
1921年 《寻子遇仙记》 The Kid
1921年 《有闲阶级》 The Idle Class
1922年 《发薪日》 Pay Day
1923年 《巴黎一妇人》 A Woman of Paris: A Drama of Fate 電影旬報藝術性最出色電影
1925年 《淘金记》 The Gold Rush 電影旬報最佳外語片
1928年 《大马戏团》 The Circus 奧斯卡榮譽獎
1931年 《城市之光》 City Lights
1936年 《摩登时代》 Modern Times 尤西獎最佳外地製片人
1940年 《大独裁者》 The Great Dictator 紐約影評人協會最佳男主角獎

尤西獎最佳外地製片人
電影旬報最佳外語片
提名奧斯卡最佳男主角獎
提名奧斯卡最佳原創劇本獎

1947年 《凡尔杜先生》 Monsieur Verdoux 又译:《杀人狂时代》、《杀人的喜剧》

藍絲帶獎最佳外語片
波迪獎最佳美國電影
電影旬報最佳外語片
提名奧斯卡最佳原創劇本獎

1952年 《舞台生涯》 Limelight 奧斯卡最佳原創音樂獎

銀絲帶獎最佳外語片

1957年 《纽约王》 A King in New York 又译:《一个国王在纽约》

提名銀絲帶獎最佳外語片

1963年 《三十欢乐世界》 30 Years of Fun
1967年 《香港女伯爵》 A Countess from Hong Kong

注释[编辑]

参考资料[编辑]

  1. Obituary Variety Obituaries, 28 December 1977.

外部链接[编辑]

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源:
Wikiquote-logo-zh.png
维基语录上有关个摘錄:

(英語)