塔那那利佛

来自维基百科
跳到导航 跳到搜索
Lake Anosy, Central Antananarivo, Capital of Madagascar, Photo by Sascha Grabow.jpg

塔那那利佛馬拉加斯語發音:[antananaˈrivʷ];老早勒法語裡向叫Tananarive,法語發音:[tananaʁiv],有辰光簡稱Tana),是印度洋島國馬達加斯加首都。城市勒馬達加斯加島中心,海拔1280米(4200英尺),從18世紀以來就是馬達加斯加人口頂頂多個城市。歷史浪曾經是梅里納人個首都,梅里納人現在也是塔那那利佛頂頂多個人種,人口達210萬(2013年)。馬達加斯加所有18種馬拉加什民族儕有人住勒該噠,還有蠻多個外國人包括仔中國印度法國人。塔那那利佛是馬達加斯加個政治、經濟、教育搭文化中心。總統府、上議院搭最高法院儕勒該噠。

南纬18°56′, 东经47°31′