什叶派

吴语维基百科,自由个百科全书
(从什葉派转戳到箇里)
跳到导航 跳到搜索

什叶派(阿拉伯文:الشيعة‎ Shīʿah)是回教个第二大教派,迭个词汇个意思是追随个人,来勒历史高头曾经出现过交关称谓,比方讲:“穆阿维耶什叶”、“奥斯曼什叶”和“阿里什叶”等,目前专门指拥护阿里个人,伊拉搭逊尼派一道,是回教两大教派。一般认为什叶派人口占全世界穆斯林人口个10-15%。

什叶派相信“伊玛目”会重回人间,来拯救信徒。对于历史高头到底有几个伊玛目,有“五伊玛目派”、“七伊玛目派”、“十二伊玛目派”。伊朗相信咯是十二伊玛目派。

分布[编辑]

什叶派主要分布来勒四个国家:伊朗伊拉克叙利亚黎巴嫩。形成一个明显个星月形状。来勒伊朗,什叶派具有国教个地位。另外什葉派垃阿拉伯半島也有分佈,如垃也門宰德派,搭沙特阿拉伯阿拉伯聯合酋長國了啥有至少一成人口是什葉派,弗過常常畀遜尼派統治精英打壓,尤其垃沙特畀瓦哈比派忌憚,以致乃朝弗多人知道迭拉地區個什葉派存在。

中国穆斯林主要是逊尼派,但也有什叶派分布,包括塔吉克族人,回族人中也有一小部分。