定积分

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻

定积分就是求函数f(X)了浪区间[a,b]中图线下底个面积。即由 y=0,x=a,x=b,y=f(X)所围成图形个面积。这个图形称为曲边梯形,特例是曲边三角形。

设函数f(x) 在区间[a,b]上连续,将区间[a,b]分成n个子区间[a,x0],(x0,x1],(x1,x2],…,(xi,b],可知各区间的长度依次是:△x1=X0-a,△x2=X1-x0,…,△xi=b-xi.在每个子区间(xi-1,xi)任取一点ξi(i=1,2,…,n),作和式(见右下图),设λ=max{△x1,△x2,…,△xi}(即λ属于最大的区间长度),则当λ→0时,该和式无限接近于某个常数,这个常数叫做函数f(x) 在区间[a,b]的定积分,记为(见右下图):

\sum_{i=0}^{n-1} f(t_i) (x_{i+1}-x_i)
其中:a叫做积分下限,b叫做积分上限,区间[a,b]叫做积分区间,函数f(x) 叫做被积函数,x 叫做积分变量,f(x)dx 叫做被积式,∫ 叫做积分号。
Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: