米蘭

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻

米兰(意大利文:Milano),是意大利西北方个大城市,渠俚勒到意大利人口顶顶密个顶发达地区。米兰亦是南欧洲个交通要点,有交关悠久个历史,以观光、时装、建筑搭仔足球闻名。乃歇人口有 : 130万,加上各郊区里向个人口,可能有400万人。总面积大约摸有 : 1982平方公里。现任市长是莱迪玆·莫拉蒂( Letizia Moratti )。

时装[编辑]

米兰个时装工业交关有名个。[[拿破模板:侖山道]]( Via Montenapoleone )是米兰里向顶顶重要个时装店街道。

足球[编辑]

米兰有两枝世界级个足球队,——分別是AC米兰搭仔国际米兰。乃歇米兰市内个圣西路球场,也是世界级球场,1990年意大利世界杯个开幕式勒到渠俚举行。

文化艺术[编辑]

米兰是世界上一个歌剧中心,著名个斯卡拉歌剧院(La Scala)居勒勒米兰市中心。


交通[编辑]

马尔彭萨机场( Aeroporto di Milano-Malpensa )

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: