剑桥大学

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻
剑桥大学个学堂徽

剑桥大学拧,成立于1209年,是阿个世界十大学府之一,73个诺贝尔奖个得主出自啊所学堂。剑桥大学勒了风景秀丽个剑桥镇,有名个康河刚好穿过。剑桥大学有35个学院,有三个女子学院,两个专门的研究生院,各个学院拧历史背景都勿一样,实行老独特的学院制,风格啊都各自个,35所学院经济高头自管自;剑桥大学负责生源个规划换有教学工作,另啊,学院内部录取步骤啊都随自,每个学院换句所话,像一个微型大学,有自个校规校纪。

剑桥的老多地方都保留了中世纪以来个风貌,到处都可以看见几百年来勿断按原样精心维修个古城建筑,老多校舍的门廊、墙壁高头换装饰着交关庄严的塑像和印章,老高老大的染色玻璃窗像阿幅幅瑰丽的画面。剑桥大学有老师(教授、副教授、讲师)1,000多样个,另啊换有1,000多样个访问学者。剑桥大学阿共有学生子16,900个,里头包括6,935个研究生,百分之72个研究生都是从另啊大学过来个,研究生枚百份之2是国外个留学生,女个学生子有百份之36。大学校长是女王老公菲历普亲王(伊同时拧阿是牛津大学校长),专门有一个常务副校长主持日常个工作.

外部链接[编辑]

Commons-logo.svg
维基共享资源里向寻得着搭该篇文章搭界个多媒体资源: