九龙半岛

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻
03wiki-zn-frontpage-icon.gif九龙半岛勒笃翻译。欢迎倷积极翻译搭仔修订
1915年个九龙半岛

九龙半岛香港市区一只向南延伸个半岛,三面拨维多利亚港包围。原本半岛大部份都是山地必过经过百多年个填海,乃歇海边是平地。半岛以界限街为分界,即是根据由宋皇台深水埗搭仔大角嘴半岛交界拉一条直线做分界。

历史[编辑]

大清因为唔够英国打,1860年就割仔九龙半岛畀英国。因为咁,原本以山为界嘅九龙,就畀九龙半岛呢条直线分开做两部份,北面係大清嘅九龙,以九龙砦城为中心;南面成個九龙半岛係英治九龙,英国就立法叫半岛呢部份做九龙(Kowloon)。后尾1898年英国又趁法国广州湾,以安全为理由问大清租埋新界,咁九龙又可以合返埋一齐。新得嘅九龙部份,法律上就叫新九龙(New Kowloon)。不过無论九龙同新九龙,行政上都当係九龙市区,好少会分开来讲。

地理[编辑]

九龙半岛,唔计填地,都是山来嘅。南面是尖沙嘴,個尖指向香港岛。东南有红磡湾,东面是九龙湾,西面就由尖沙嘴到旺角嘴就似一条较为直嘅海岸。未填之前,西北面大角嘴係一個同九龙半岛平行个小半岛。