上饶

来自 吴语维基百科
蹦到: 导航搜寻

上饶市,简称,老早又被叫做“信州”,是吴越地区顶西南端个城市,现在属于江西省

历史沿革[编辑]

古代属于扬州,战国后归吴、越、楚等国。秦汉辰光隶属九江郡、豫章郡。唐朝贞元年开始有现在个上饶行政区域,个辰光叫做信州。宋代之后,分为广信、饶州、徽州三地。弗过迭三个地方文化邪气相近,现在又被称为新安江文化地区。

明清辰光上饶一直是饶州府。四九年后为“上饶地区”,2000年撤销“上饶地区”,设“上饶市”。

地理环境[编辑]

该处属于丘陵地带,东面、北面、南面侪有山环绕。西面对牢南方顶大个淡水湖—鄱阳湖。中部为信江盆地,周边山坡弗是老高,一般为200米左右。

气候特征[编辑]

气候温暖、潮湿。是典型个亚热带湿润气候。全年平均气温来勒17摄氏度上下。年均降水量为1600到1800毫米之间。

经济[编辑]

上饶个经济水平来勒江西属于中上水平,2012年,市人均生产总值19077元。按照传统看法,上饶是一个典型个农业地区,弗过近腔工业搭服务业也有相当大个发展。

文化[编辑]

上饶个文化属于吴越文化个一支,与上饶西部个江右文化有交关弗同。历史高头个原因让上饶搭现在浙江个金华、衢州、严州以及安徽个徽州拥有相当多个共同点。来勒方言、文化、习俗高头侪有体现。上饶东部搭上饶市区至今还是吴语区个一部分。